Хиляди карловци се събраха тази вечер край паметника на Васил

...
 Хиляди карловци се събраха тази вечер край паметника на Васил
Коментари Харесай

Карлово почете Апостола на свободата СНИМКИ

 Хиляди карловци се събраха довечера край паметника на Васил Левски  в Карлово, с цел да се поклонят  пред паметта на Апостола.  Да взе участие във възпоминателната гала пристигна вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Представителни подразделения на 61-ва Стрямска механизирана бригада също участваха в проявата, отдадена на 145 години от гибелта на Апостола.

Митингът бе открит от кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов. 145 години след героичната гибел на Апостола той ни е необходим, необходим не по-малко в сравнение с нашите предшественици. Апостола ще ни  бъде  необохдим и на поколенията след нас. Този хубав физически и богат душевно карловец няколко години с незарастваща рана обикаляше България, този непретенциозен и мощен духом карловвец  увлече за освобождението на България няколко десетки хиляди  България, съобщи в стъплитеното си слово кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов.  Днес в деня за амнистия, в случай че желаяме от Апостола амнистия за делата си, дали той ще ни елементарни, попита риторично Кабаиванов.

Слово за Апостола произнесе вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Единственият човек, за който никой и приживе, и 145 години след  гибелта му не си разреши да каже неприятна дума.Той е единственият, който генерации българи считат за светец, съобщи Каракачанов. И тъй като днес  е ден за амнистия, както сподели кметът на Карлово, дали Васил Левски, Апостола, ще ни елементарни за това, което вършим от десетилетия, за това, че се сещаме за неговата идеология и неговите хрумвания, единствено когато честваме годишнините от рождението и гибелта му.  Готови ли сме най-малко една минута дневно да мислим за него и да си спомняме неговите хрумвания, мислите му, съобщи още Каракачанов.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов и вицепремиерът Красимир Каракачанов поставиха цветя пред паметника на Апостола. Митингът приключи със заря.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР